30 Eylül 2009 Çarşamba

Türkiye on-line albüm



Türkiye'min güzellikleri bu kitapta sayfa sayfa gözönüne serilmiş, bu on-line kitaba bir göz atın, ne harika bir ülkede yaşadığımızı görün ve daha sıkı sarılın ülkenize...


Kumaşları Kendimiz Desenleyelim




Bu aslında harika bir olay, kumaşları desenlemek. Deneyemediklerimden biri, ama çok istiyorum...
İstediğiniz gibi dekorasyon yapabiliyorsunuz bir kere, renkler, desen sizin elinizde, bu özgürlük yeter bana. Tabii işin inceliklerini öğrenmem lazım internet öğretmenimden, hele bir başlamaya hazırlanayım da, bakarızzz...


Örümcekli Mum


Mumlukların böyle desenlenmesi orjinal. İçinde mum yanınca değişik bir görüntü verir...

Ama benim için değil, çünkü örümcek ağlarından kurtulamıyorum. Bahçeli ev ya, örümcek bolluğu var, öldürmem de örümcekleri, yakalayınca dışarı atıyorum. Ama ağlarını temizle, bakıyorsun akşam gene var, ne yapacağım bilmiyorum...


Taze Fasulye Turşusu


Fasulye Turşumu bugün korkarak açtım, ilk defa fasulye turşusu yaptım da... Ama güzel olmuş. Fasulyeler kendi bahçemden. Buralarda fasulye turşusu kavurması yapıyorlar, çok sevdim, ben de yapacağım, onun için kurdum turşuyu. Deneyince onun da tarifini yazarım.

Turşuyu nasıl kurdum; fasulyenin miktarını vermiyorum, çünkü bilmiyorum. Fasulyelerimin başlarını kestim (bahçemden ya, kılçıksız. Aslında kılçıklıysa temizleniyor) yıkadım, rengi dönene kadar haşladım, kevgire koydum, süzüldü. Soğuyunca 3 kg.luk cam kavanoza iki sıra dizdim araya 1 sarmısak attım, böyle böyle kavanozu doldurdum. En önemli kısmı benim için salamurası. Ölçüsü şöyle: 4 bardak suya, 1 bardak kaya tuzu, yarım çay bardağı sirke, bir kapta karıştırıp kavanoza döktüm. Salamura işlemini kavanoz dolana kadar tekrarladım. En üstünde kapağa yakın üç parmak kadar boşluk bıraktım, taşıyor ya durdukça, oraya da bir poşete su doldurup koydum, fasulyeler yukarı çıkmasın diye. Fazla ışık görmeyen bir yere koydum. Normalde 25 günde oluyormuş, ben bir ay sonra açtım.

Siz gene de internette araştırın tarifi, olmaz filan sonra benden bilmeyin:)


Dilden Dile Sözlük


Birçok dilden, birçok dile kelimelerin çevrilebildiği bir on-line sözlük. Benim çok işime yarıyor.

Bulmaca sevenler için bir kaynak ta internetten, soruyu bulun, cevabı alın...

Türk Dil Kurumu'nu da ekleyeyim, sözlük, imla klavuzu, terimler, atasözleri ve daha Türkçe ile ilgili bilgiler var. Bence buna bugünlerde çok ihtiyacımız var çünkü Türkçemiz maalesef gittikçe kayboluyor... Lütfen Türkçe konuşalım, Türkçe yazışalım.

Arada ben de kaçırıyorum ya yabancı kelimeleri, affola... Demeyin ki, "aleme verir talkımı, kendi yutar salkımı"


Konuşulanlar


Bütün dillerde konuştuklarımız bazen bizim söylemek istediklerimizden başka yerlere gidebiliyor. Çok ta komik oluyor. Türkçedekileri yazamıyorum çünkü çek çekebildiğin yerlere, bilirsiniz... İşte bugün mail kutuma düşen çek çekebildiğin yere bir örnek.

Karımla 5 yıldızlı bir otelin kumsalında güneşlenirken canım sigara çekti,
odamıza paketi almaya gittim, genç bir gorevli kız odamızı topluyordu..
Sigara paketini dolaptan aldım mini bardan da 2 adet soğuk bira kaptım
tam odadan çıkarken de otelin kurallarını bilmediğim için sordum:
"Kumsalda bira içebilir miyiz?.." diye..

"Tabii neden olmasın?.." dedi kız yerden doğrulurken,
"Ama müsaade et önce şuraları bir toparlayayım.. !"



Çocuk Odaları







Bazen düşünüyorum da, bebek veya çocuk odalarını onlar için mi yoksa kendi içimizdeki çocuk için mi dizayn ediyoruz, yerleştiriyoruz. Bana sorarsanız ben içimdeki çocuğa uyuyorum açıkçası. Hatta benim bu yaşta, hala yatağımın üzerinde ayıcıklar, odamın bir köşesinde minik bebekler var ve yaptığım bazı elsanatlarında çocuk cıvıltıları hissedilebiliyor.


Köpekler İçin


Yaaani, evde benim kendime fazladan dolabım yok, bazı şeylerim tıkış tıkış, bu köpeciğin kendine ait kocaman bir dolabı, içinde fotoğraflı çerçevesinden, mama çeşitlerinden oyuncaklarına kadar herşeyi var, gardrobu ayrı mı acaba elbiselerini göremedim de.




Benim zavallı Bıdık'ım onun ayrı dolabı yok, mamaları bizim patates-soğan dolabının altındaki gözde, vitaminleri bizim ilaç dolabında. Giysileri ise hazır alınan içi kumaş dışı anorak paltosu dışında benim eski eşofman paçasını ve tişortların kollarını keserek hiç dikmeden yaptıklarım. Pincher cinsi minik köpek olduğundan soğuğa duyarlı oluyorlar ya ondan birkaç kıyafeti var. Onlarda bizim portmantoda duruyor. Bu resmi görürse tutturabilir ...


Yemek Tarifleri

Facebook sayesinde mahalle, okul arkadaşlarımı buldum. Ne güzel oluyor yıllaaar yıllar sonra sanal ortamda da olsa buluşmak. Bazılarıyla biraraya da geldik. Hayatlarımızın ne kadar değiştiğini anlatıyoruz birbirimize, ben çok mutlu oluyorum doğrusu.


Bir tanesi de benim 15-16 yaşlarından mahalle arkadaşım Haldun, şimdilerde dünya çapında bir aşçı, eğitmen, birçok ödül almış ve alıyor, gurur duydum. Size onun güzel tarifleriyle donatmaya başladığı web sitesini tanıtmak istedim.


29 Eylül 2009 Salı

Sanal Ekspertiz


Evinizi satmayı mı düşünüyorsunuz veya ev mi alacaksınız. Size Sanal Ekspertiz öneriyorum, umarım yardımcı olur, hem de bedava geliyor...


Yeni doğmuş Bebekler



Yeni doğmuş bebekler, ne tatlı oluyorlar değilmi? Şunlara bir bakın, okşamaya kıyamaz insan. Ama bunlar gerçek, canlı bebek değiller.


İnanılmaz, diğer bebeklere ve özellikle detaylarına dikkatlice bakın, tek kelimeyle muhteşem...


Ressam William Whitaker


İşte çok beğendiğim bir ressam daha William Whitaker. Galerisini bir gezin, bana hak vereceksiniz eminim...


Yazlık Patik




Patikler bana çok kullanışlı geliyor. Özellikle misafirliğe giderken, heryere sığabiliyor, hatta cebime koyup gidebiliyorum.
Bir ara internette görüp çok beğendiğim ve arşivime aldığım tığ işi yazlık babetleri marifetli arkadaş "Keyifli Hobiler" blog yazarı çok güzel uygulamış. Onun örneğinden yola çıkarak kışın oturup bu babetlerden örelim mi?


Şişelerle Dekorasyon


İnternetten fikir alarak benim dekor olarak biraraya getirdiğim şişelere benzer bir dizayn daha. Şişeler gene biraraya getirilerek ne kadar güzel dekor yapılmış.


Kumaş Sepet



Bu kumaş sepetler bana göre kullanışlı, çünkü birşeyler yaparken hep onun nasıl temizlenebileceğini düşünüyorum. Bunu at makinaya yıka.

Bazı tasarımlar, mesela kumaşla kutu, şişe süslemeleri kurdeleler kumaş çiçeklerle çok güzel görünüyor. Ama kirleniyor ne de olsa. O zaman ne olacak...


28 Eylül 2009 Pazartesi

İğnelik


İğneliklere takmış gibiyim... Ama çok güzeller, kaydetmeden geçemiyorum. İşte bir tane daha... Minik kaplumbağacık yüklenmiş iğneleri.


Nohut Salatası


Ben kış sonuna doğru kalan bütün nohut, fasulye ve yeşil mercimeğimi haşlayıp torbalarla dondurucuma kaldırırım. Salata, çorba, yemek hangisinde kullanacaksam hazır haşlanmış oluyor. Mercimek salatası denedim de, bugün Nohut Salatası'na rastladım. Hiç yapmamıştım, ilk fırsatta deneyeceğim...


Başucuna Cep


Bunu aslında yürüme engellilerinin kullandığı yürüteç için yapmışlar. Güzel bir fikir. Aynı şeyi pirinç karyola başlığına da uygulayabileceğimizi düşündüm, kitap, gözlük gibi birşeyler koymak için...


Spor Kazak


Bu kazağın örgüsü tam yeğenim Korkut'un favorisi. Geldiğinde bu modeli göstereyim bakalım örün diyecek mi.

Örgü ve dantel işleri genelde anneme ait. Örün derse annemin ellerinden öper.

Örmek isteyenler


İğnelik


Böylesini de görmemiştim, çook şirin değilmi?


27 Eylül 2009 Pazar

Elişi Çantası




Elişleri, özellikle örgü için kullanışlı bir çanta. Ne güzel, as sandalye arkasına veya koltuk kenarına, al çantandan örgünü yada tığ işini, diğer bütün malzemelerin kenarlardaki ceplerde duruyor zaten derli toplu, yumağın çantanın içinde, ipliğin güzel güzel gelsin. Çok kullanışlı buldum duğrusu.


Bugün de böyle geçti

Bugün sabahtan bostana indim, bir haftadır inemiyordum hava muhalefeti dolayısıyla.

Bir baktım, aşağıdaki kestane ağacının dibi kestane dolu, hem de hemen hemen hepsi kabuklarından çıkmış, pırıl pırıl beni bekliyorlar. Hemen topladım, şimdi onları çizmesi var, bir kısmını herhalde gene dondurucuya kaldırırım. Çünkü üç tane kestane ağacı var, diğer ikisi daha dökülmeye başlamamış.







Oradan geçtim taneleri büyüsün diye ne zamandır toplamadığım fasulyelere, maaşallah bu sene pek verimliler, tepelerde hala çiçekler var, yenileri geliyor demektir. Epeyce bir miktar onları da topladım. Kabuklarının biraz kuruması için serip beklemek lazım ama ben sabırsızım, hemen oturup taneledim ve dondurucuya kaldırdım.

Domateslerden de kızaranlar olmuş, onlarla birlikte birazda nedense fazla büyüyemiyen biberlerimden de topladım.


E yoruldum... Biraz da bahçe temizliği, düzeni derken akşam oldu. Aslında bugün şiş çöplerinden kitap ayracı yapacaktım, olmadı işte. Yarında ütü işlerim var. Bakalım ne zamana kısmet olacak.


Fotoğraflarınızla ilginç deneyler

*Bu siteye ve bu siteye de bir fotoğraf yükleyip ilginç veya eğlenceli seçeneklerden birini seçin. Heryerde herzaman kullanabilirsiniz.
* Bu siteye yükleyeceğiniz 4 fotoğrafla hareketli bir fotoğraf elde edebiliyorsunuz.

Bugünlük bu kadar eğlencelik yeter....


26 Eylül 2009 Cumartesi

Mandal Torbası



Böyle şirin mandal torbası dikilmez mi yani. Yapım aşamaları da var. Haydi kumaşları çıkartın, makina başına...


Ytong dan Kitap Stopperi


Az önce üyesi olduğum 10Marifet sitesindeki yeni kayıtları dolaşırken izleme listeme severek aldığım "Methods Tasarım"a ait eseri burada yayınlamadan duramadım. Ytong dan, bildiğimiz inşaat malzemesi ytongdan kitap stopperi yapmış. Tebrik ediyorum...


25 Eylül 2009 Cuma

Dikiş Makinamıza Kılıf Dikelimmi?

Dikiş makinaları açıkta durunca oldukça tozlanıyor, Onlar için bir kılıf dikmeye ne dersiniz?


Patchwork katılmış bir çeşit...









Yapılışı gayet basit ama şirin bir model...










Biyeli bir modele ne dersiniz?











Patchwork çalışmalılar da bir başka oluyor....







Eh bunlar bir fikir vermiştir sanırım size...



Bunlarda benim dikiş köşesi takımım... Artık tüylenmiş bir kapitone sabahlıktan oluşturdum. Nasıl?