30 Kasım 2009 Pazartesi

Tutunan ayıcık


Kapı kollarına böyle asılan kumaş bebekler var arşivimde ama kaydettiğim linki bulamadığım için yayınlayamıyorum. Bu ayıcıkta aynı şekilde asılmış, bunu da sevdim.


Şile bezi işlemek


Şile bezi işlemekten söz açılmışken, işleyeniniz var mı bilemiyorum. Ben de 2000-2005 yılları arasında yaşadığım Şile'de öğrendim bu işi ve çok sevdim. Ancak, Şiledekilerin alıştıkları işlemelerin çok dışına çıktım ve onlara da bulaştırdım.


Öncelikle, el tezgahlarında dokunan bezi tercih ediyoruz kıymet açısından. Kabakoz köyüne özellikle bez almaya giderdik arkadaşlarla. O bez senin bu bez benim kapışıyorduk.
İplik olarak 12 numara ince kukalar veya çamaşır ipeği ya da tercihe göre aynı kalınlıkta başka iplikler de olabilir. Ben dmc kullanıyorum.


Desenlere gelince. Anadolu-Türk-Osmanlı desenlerini çok sevdiğimden, internette bulduğum fotoğrafları indiriyorum, PCstitch diye bir program var, onun yardımıyla çarpı işi yapılacak şekilde renkli kareler haline getiriyorum.

İşlemesi çarpı işi, yani kanaviçe işler gibi. Bezi kasnağa sıkıca geriyoruz, kanaviçe iğnesinden bir boy küçük, ucu küt iğne ile 3 iplik sayarak çarpı işi yapıyoruz.

Diğer işlediğim şile bezlerini galerimde görebilirsiniz.


Firkete oyası ve örtüm




Birkaç gün önce firkete oyası yapmaya karar vermiştim. Aldım elime ipliğimi, firketemi, geçtim internetin başına, öyleydi böyleydi derken, çaktım ben bu işi. Çokta zevkliymiş bu iş. Bir adet deneme kenar yapıverdim.















Aslında geçen ay bitirdiğim şile bezi örtümün kenarı için değişik bir şey yapmak için aklıma gelmişti firkete oyası. İşte bu örtümün kenarına yaptım iki günde de bitti, bu gece diktim, ütüledim, kaldırdım.











Ben bunu dikerken Bıdık annemin örgüsüne bi güzel yerleşti, mışıl mışıl uyuyor, şuna bakın bir.


Güneşten yansımalar


Bu aralar ahşap perde halkaları gündeme gelince, aklıma yeni fikirler sıralanmaya başladı ve bugün bir tanesini ele aldım.

Malzemelerimi hazırladım, yapmaya başladım, tabii gene sabırsızca, acele acele. Ne acelem varsa...



İşte ortaya böyle birşey çıktı, güneş vurunca güzel oluyor gibi...


29 Kasım 2009 Pazar

Karton ev


Biraz özen göstererek yapabileceğimiz böyle bir karton evin evimizin bir köşesini çok güzel süsleyebileceğini düşünüyorum.


32 pet şişe=1 puf





32 adet aynı ebatlarda pet şişeniz biriktiyse bu ve buna benzer pufları yapabilir, şişeleri ortadan kaldırabilirsiniz. Şişeleri yerleştirmenin püf noktaları çok önemli, bunun için linkteki resimleri dikkatlice uygulamak gerekiyor.


Top süsler


İster asabileceğiniz, ister bir yere koyabileceğiniz bu süsleri sevdiniz mi?

O zaman bir adet top (strafor top şart değil ucuz bir plastik top işi görür bence), kuru yapraklar, biraz da kuru çiçek, boya, vernik, biraz parlatıcı gibi şeyleri toparlayın, tıklayın ve yapın.





28 Kasım 2009 Cumartesi

Koltuk şalına bir bakın


Böyle bir koltuk şalı yapmak sabır ister, her bir yaprak tek tek yapılmış ve birleştirilmiş, ama ben çok sevdim.
Tabii bu yaprakları gösterecek desenle kumaş bulmak lazım önce, sonra tek tek kesilecek, dikilecek, sapları yapılacak, birleştirilecek. Bende bu kadar sabır varmı ki :))


Kalp ve kelebekler


Kalp ve kelebekler, işte bunu çok sevdim. Uygulaması da oldukça kolay görünüyor.


Kütükten dekorasyon aksesuarı


Kütükten bir dekorasyon aksesuarı.

Dilediğimiz boyda bir kütük alıyor ve dış kabuğunu soyuyoruz, temizliyoruz.










Sonra üzerine hamur ile kabartma bir figür yapıp boyuyoruz.
Öyle değil mi?


İki güzel fikir


Ne var yani bunda, biz de antika bir kasemizin etrafına dalları dolayıp boncuklarız, bir güzelde vernikleriz, bedavaya bizim de olur kuş kafesli kasemiz.








Bu şişe mumluklar da çok değişik bir geri dönüşüm projesi ama şişede böyle pencereyi nasıl açacağız, elmasla kesilebilirmi ki?


Ceviz kabuklarından ciciler


Ceviz kabukları minyatür objeler yapmak için ideal bir malzeme. İşte minyatür bebek arabası,







Biryerlere asabileceğiniz portbebeler,









Minyatür bir beşik


çok şirinler değil mi?


Bir garip sandalye


Bir geridönüşüm sandalye tasarımı. Şekilde görüldüğü gibi basit ve bana göre garip. Sıkı durun, fiyatı 2210euro, kim alır?


26 Kasım 2009 Perşembe

Nice Bayramlara


Her bayram geldiğinde çocukluğumun bayramları gelir gözümün önüne, özlerim o günleri.

Anneannem ve dedem günler öncesinden hazırlanmıştır gelecek olan 5 çocuğunu, iki torununu, gelinlerini, damadını ve diğer akrabalarını karşılamaya. Bizim ise aklımız bu bayram dedemin bize vereceği mendilden minik çıkının içinde bu defa neler olacağındadır. O gün heyecanla annemin yeni diktiği cicileri giyer, sabırsızlıkla yola çıkacağımız zamanı beklerdim.

Yok artık o günlerin tadı, manevi değerler bir bir kaybolmakta. Her nekadar çocukları manevi değerlere bağlı yetiştirmeye çalışsak ta, onların zamana uymasını çoğu zaman engelleyemiyoruz maalesef.

Hüzün vermek istemezdim bu bayram gününde, ama gerçek bu işte.

Üstelik bugün benim doğum günüüüüüm. Tam 52 sene dolu dolu yaşamışım, acısıyla tatlısıyla geçip gitmiş yıllar. Yaşadığım her an için Allahıma şükrediyorum. Bundan sonra da sahip olduğum huzur ve sağlığımın bozulmaması için duacıyım.

Hepinize mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum.


Romantik Güzellik


Ahşap üzerine bir desene sadık kalarak açılacak deliklerden, içinde yanacak ampul ışığının süzülmesi ile ortaya çıkan güzellik... Çok hoş bir fikir.


ademler ve havvalar























İlginç duvar süsü


Pipo temizleme çubuklarından neler yapılmıyor ki... İşte bir örnek daha, duvar süsü, kolay görünüyor.


Bayram hediyelerinizi seçin....

Sizlere bayram hediyelerim, seçin, beğenin, ama siz yapın :)
Bayramınız Kutlu Olsun.



Bebek odalarına, ama isterseniz kendi odanıza, uyumak için sayarsınız :)




Fimo düğmeler, çoook şirinler...








Ahşap oyma işi yapanlar, belki bunu alırlar.
















Amigurumiciler için şirin bir kuzucuk, nasıl olur.






Örgücüler için yumuşacık bir yastık.


25 Kasım 2009 Çarşamba

Disketlerden neler yapılır


cd ler çıktı çıkalı disketlerin pabucu dama atıldı, ama biz sakladık değilmi? Elbet lazım olur biryerlere. İşte bir kalemlik, çalışma masasının üzerine çok yakışacak.


Kağıt kedicik


Alabildiğim bilgilere göre, bu şirin kedicik, bir şarap şişesinin üzerine kağıt+tutkal tekniği ile yapılıp boyanmış. Bu tekniği bir yerlerde görmüştüm, kağıtları suda bırakıyorsun, tutkalla karıştırıyorsun gibi birşey. Bu konuda bilgisi olan formülünü versin lütfen. Biriken gazete kağıtlarını ve şişeleri değerlendirelim.


Boyuna göre kapı


Bu kapı yararlı mı yoksa yararsız mı, karar verememişler. Siz ne dersiniz.





Bostan işleri







Bugün de hava gayet güzel, bu demektir ki, Banu dış işler yapar. Zamanı geldi, bostana inmek gerek. Bezelye ve bakla ekilecek, geçen seneki mahsullerimden tohumluk ayırıp kurutmuştum ya.










Önce mısırları söktüm, otları temizledim, bezelyeleri 5 er 6 şar çukurlara gömdüm, yanlarına da mısır çubukları diktim yerleri kaybolmasın diye. fotoğrafta küçük yer gibi görünüyor, bir de bana sorun.











Sıra geldi baklalara, ön taraftaki fasulyeleri söktüm, yerlerini temizledim, aynı şekilde baklalarıda dualarla gömdüm, çubuklarını diktim, burası da küçük görünüyor yaa, ben temizliyorum temizliyorum birmiyor ama. Oooof yorulduuum.


24 Kasım 2009 Salı

Kedicik terliklerim...


Bir önceki kaydımda, yatak odamda, başucu cebinin altındakileri fiamma'cığım merak etmiş, resmini istedi.
Onlar yeğenim Korkut'un 1995 te bana anneler günü hediyesi terlikler, biraz eskidi ama ömür boyu saklanacaklar tabii...


Başucuma Cici yaptım


Evdeki özel odamın büyük bir kısmını hobi odası kullanıyorum, henüz karışık durumda, sıra gelemedi daha dekorasyona, ekonomik plana göre önümüzdeki yaz inşallah düzenlenecek.



Hobi odasına büyük yer ayırınca, yatak odası bölümüm küçük kaldı, yetiyor da aslında.





Ancak başucuma bir komidin koyamadığımdan bugün başucuma bir duvar cebi yaptım. Tam bir anılar cebi oldu. Anneanne dantelleri ile benim kumaş kitapçıklarım, annemin eteğinin üzerine kondular :)

Artık kitabımın, gözlüğümün, suyumun, mendilimin başucumda yeri var.